

South Carolina Association for the Education of Young Children

**Keynote Kickoff** 

Dr. Anthony Broughton

**2020 Virtual Conference** 

**Empowering the Future of Children** 

Beginning October 3, 2020

Schedule:

October 3 – 10:00 – 12:30 MiSTER B (Dr. Anthony Broughton)

Empowering the future of children through an inquiry based curriculum Keynote Kickoff | Sponsored by the SC Head Start Collaboration Office

Area: Curriculum. 2.5 hours

October 6 – 3:00 p.m. – 4:00 p.m. | NAEYC Accreditation.

Area: Program Administration. 1 hour

October 10 - 8:00 a.m. - 9:00 a.m | Creative Arts

Area: Curriculum, 1 hour

October 13 – 3:00 p.m. – 4:00 p.m. | Advocating for Young Children

Area: Professional Development. 1 hour

October 17 – 9:00 a.m. – 10:00 a.m. | Trauma-informed practices

Area: Child Guidance. 1 hour

October 20 – 3:00 p.m. – 5:00 p.m. | NAEYC Accreditation Process

**Area:** Program Administration. 2 hours

October 24 – 8:00 a.m. – 10:00 a.m. | Welcoming All Families

Area: Professional Development. 2 hours

October 27 – 3:00 p.m. – 5:00 p.m. | NAEYC Accreditation: Standards & Assessment

Area: Program Administration. 2 hours

November 7 – 8:00 a.m. – 9:00 a.m. | Literacy with Young Children

Area: Curriculum, 1 hour

Conference registration includes a standard membership in SCAEYC/NAEYC and one print journal.

Conference Registration Rate – Non-Members \$150.00 If you are already a current Standard Member, the fee is \$100.00

Your conference registration includes our keynote kickoff on October 3 as well as additional sessions which will be held throughout the rest of 2020.



